Žbogar: Zabrinutost zbog privatizacije na Kosovu

Izvor: Blic, 20.Jun.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar: Zabrinutost zbog privatizacije na Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije Samuel Žbogar rekao je da postoji zabrinutost zbog privatizacije na Kosovu, a posebno zbog slučaja Hotela Junior u Štrpcu u kojem žive interno raseljeni kosovski Srbi.

Žbogar je za Danas rekao da je tim povodom službenik iz njegove kancelarije razgovarao s predstavnicima Kosovske agencije za privatizaciju.

"Povod je bila zabrinutost u vezi sa procesom privatizacije uopšte, ali i konkretni slučajevi poput Hotela Junior >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Štrpcu", rekao je Žbogar.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je 16. juna da su službenici Kosovske agencije za privatizaciju upali u hotel Junior koji je u vlasništvu Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje. U saopštenju je navedeno da je agencija preuzela upravu nad hotelom i da je postavila svoje obezbeđenje.

Žbogar je u intervjuu rekao da je na sastancima zvaničnika njegove kancelarije i Kosovske agencije za privatizaciju insistirano da agencija mora korektno poslovati, jer njene delatnosti mogu direktno uticati na pogođene građane.

"Koliko nam je poznato, Junior je u fazi likvidacije i priprema se njegova prodaja. Trenutno u njemu žive 83 interno raseljenih kosovskih Srba. Svima njima mora da bude pružena jasna sigurnost pre nego što se hotel proda", kazao je Žbogar.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jevtić traži da se ne teraju ljudi iz ''Juniora''

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2014

Povodom pokretanja procesa privatizacije hotela ''Junior'' na Brezovici, objekta u kome su smeštena interno raseljena lica, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić održao je danas sastanak sa rukovodstvom Kosovske agencije za privatizaciju (KPA). ..Rešiti status raseljenih: Dalibor Jevtić.. ..Ministar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.