Žbogar: Specijalni sud će imati samo inostrane sudije

Izvor: RTS, 13.Jun.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar: Specijalni sud će imati samo inostrane sudije

Specijalni sud za ratne zločine OVK imaće isključivo inostrane sudije, najavio je specijalni izaslanik EU u Prištini Samuel Žbogar.
Žbogar je, u intervjuu prištinskom Zeriju, rekao da je EU zabrinuta zbog slučajeva zastrašivanja svedoka i da će upravo to biti razlog što će Specijalni sud imati isključivo inostrane sudije.
Govoreći o Zajednici srpskih opština, Žbogar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da od njenog formiranja strahuju i Srbi i Albanci, prvi zasto što su u stalnom strahu i da je potreban neko da ih štiti, a drugi zato što strahuju da bi se ona mogla pretvoriti u nešto nalik Republici Srpskoj.
Što se tiče uvedene vizne liberalizacije za građane Kosova, Žbogar je upozorio da bi ona lako mogla biti suspendovana ukoliko bude zloupotrebljena.
Žbogar je pozdravio povratak radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje u kosovski parlament ocenivški da "Skupština ne može normalno da funkcioniše bez opozicije".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Za zločine OVK međunarodne sudije

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2016, 13:03

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da će Specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova imati samo inostrane sudije SPECIJALNI predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da će Specijalni sud za zločine...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.