Zbog severa, sumnja u kandidaturu

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog severa, sumnja u kandidaturu

Brisel -- Šef austrijske diplomatije sumnja da će zbog nasilja srpskih demonstranata protiv vojnika Kfora Srbija moći da preduzme dalje korake u približavanju EU.

Mihael Špindeleger je, kako prenosi APA, rekao, pred sastanak šefova diplomatija EU u Briselu, da treba videti da li će Srbija dobiti status kandidata.

"Imamo sumnje zbog tih događaja. Puno toga će zavisiti od toga koliki je napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravljen na tehničkom nivou na Kosovu. Očekujem od obe strane ne samo konstruktivnost, već i rezultate", poručio je Špindeleger.

On je podsetio da je Austrija javno iznela podršku Srbiji i zalaganje za dodelu statusa kandidata.

"Međutim, ovi događaji su kod nas izazvali dvoumljenje. I to zato što su, na primer, srpski mediji izvestili o napadu vojnika Kfora na srpsko stanovništvo. Ako se znaju činjenice, onda se to ne može ni u širem smislu tako tumačiti", objasnio je Špindeleger.

Prema njegovim rečima, sada je potrebno ne samo da predsednik Srbije Boris Tadić nešto kaže u vezi sa aktuelnim događajima, već da slede dela, da počinioci budu pronađeni i kažnjeni i da svi iskažu spremnost da takvo nešto ubuduće spreče.

To je predluslov za svaki dalji korak napred, podvukao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.