Završen sastanak u Raškoj

Izvor: RTS, 01.Avg.2011, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak u Raškoj

Detalji razgovora posrednika EU Roberta Kupera i predstavnika Vlade Srbije o aktuelnoj situaciji na severu Kosova još nisu poznati. Sastanak u Raški trajao skoro tri sata, očekuje se da će razgovori biti nastavljeni sutra.

19.25 - Stefanović i Bogdanović napustili zgradu Opštine Raška, ali nisu saopštili detalje razgovora. Moguće je da će se javnosti obratiti kasnije večeras, najverovatnije iz Zvečana.  

19.10 - Sastanak u Raškoj završen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Robert Kuper napustio zgradu Opštine. 

16.25 - U zgradu Skupštine Opštine Raška stigli su Borislav Stefanović i Goran Bogdanović. 

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper razgovarao je u Raškoj sa delegacijom Vlade Srbije o aktuelnoj situaciji na severu Kosova. Detalji razgovora nisu poznati, a niko od učesnika nije želeo da daje izjave novinarima.

Razgovori predstavnika Vlade i EU nastaviće se i sutra, javlja izveštač RTS-a. "Dogovor je da se izjave po završetku sastanka ne daju, jer se razgovori nastavljaju", rekao je Tanjugu jedan od učesnika razgovora.

Zvaničnik EU Robert Kuper prvi je napustio zgradu i otišao u žurbi, a posle njega zgradu Opštine napustili su i predstavnici Vlade Srbije. Moguće je da će se oni javnosti obratiti kasnije, verovatno iz Zvečana.

Kuper je sa glavnim pregovaračem Srbije Borislavom Stefanovićem i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem razgovarao skoro tri sata. Sastanak je održan "iza zatvorenih vrata".

Osim šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i ministra Gorana Bogdanovića, sastanku su prisustvovali i savetnik predsednika Republike Jovan Ratković i savetnik ministra za KiM Vlada Jovičić.

Kuper je u Rašku stigao oko 16 časova, a sa njim je i specijalni predstavnik EU na Kosovu Fernando Đentilini. 

Prethodno su Stefanović i Bogdanović tri sata razgovarali sa predstavnicima Srba na severu Kosova, o aktuelnoj situaciji u Pokrajini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.