Žarko Korać: Osudjeni ratni zločinci su heroji Vučićeve Srbije

Izvor: Beta, 28.Nov.2021, 13:17

Žarko Korać: Osudjeni ratni zločinci su heroji Vučićeve Srbije

Psiholog i nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je da je "car konačno go i to svi vide" i ocenio da su osudjeni ratni zločinci "heroji Vučićeve Srbije".Korać je u intervjuu za vojvodjanski portal Autonomija.info rekao da su na vlasti u Srbiji ljudi bez i formalnog i suštinskog obrazovanja, čiji je jedini kriterijum za dolazak na vlast bio lična lojalnost Aleksandru Vučiću pa samim tim, sve i da hoće, oni bolje ne mogu da rade."Naprosto, faza intenzivnog simuliranja puta ka EU je završena. Vlast u Srbiji nema alternativnu strategiju političkog ponašanja, pa je pred njima samo jedan put - povratak u 'slavne devedesete'", ocenio je Korać.Prema njegovim rečima, Srbiji veoma šteti način na koji Vučić održava odnose sa Rusijom i Kinom."Opšte je mišljenje u regionu da je Srbija najverniji saveznik dve pomenute države. I to u vreme kada i SAD i Zapad u celini Kinu vide kao ozbiljnu vojnu i ekonomsku pretnju u Aziji, dok su sa Rusijom politički odnosi skoro prekinuti. Srbiju će skupo koštati ovaj privid vodjenja samostalne spoljne politike", ocenio je Korać.Dodao je da Vučić nastavlja Tadićevu politiku "ekvidistance" u odnosu na svet, koja je inkompatibilna sa ambicijom ulaska Srbije u EU, što je, kako je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Korać: Car je konačno go i to svi vide, faza simuliranja puta ka EU je završena

Izvor: N1 televizija, 28.Nov.2021

Psiholog i nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je da je "car konačno go i to svi vide" i ocenio da su osuđeni ratni zločinci "heroji Vučićeve Srbije".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.