Zakazana nova sednica, jedina tačka izmene Zakona o NBS

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazana nova sednica, jedina tačka izmene Zakona o NBS

Beograd - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sazvao je za sutra novu sednicu parlamenta, na čijem je dnevnom redu samo jedna tačka – predložene izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije.

Tekuća sednica, na kojoj poslanici raspravljaju o 11 predloga zakona i drugih akata, zbog toga će biti ponovo prekinuta.

Vlada Srbije je predložila hitno donošenje Zakona o NBS, usled, kako je objasnila, okolnosti koje nisu mogle da se predvide, radi ispunjenja međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obaveza i uskladjivanja tog propisa sa propisima EU.

Kako je navedeno u obrazloženju zakona, osnovni cilj njegovog donošenja jeste jačanje položaja NBS, pre svega svih aspekata njene nezavisnosti i samostalnosti, kao i preciziranje i unapredjenje njenih funkcija, odnosno zaštita prava i interesa korisnika finansijskih usluga na način kako je propisano posebnim zakonom, predviđanje konsekutivnog mandata članova organa NBS da bi se obezbedio kontinuitet u njihovom radu i pravo funkcionera na sudsku zaštitu u slučaju razrešenje.

Povezane vesti: Evropski parlamentarci: Borba protiv korupcije više od pompeznih hapšenja
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na novoj sednici samo o izmenama Zakona o NBS

Izvor: Kurir, 31.Okt.2012

Vlada Srbije je predložila hitno donošenje Zakona o NBS, usled, kako je objasnila, okolnosti koje nisu mogle da se predvide, radi ispunjenja međunarodnih obaveza i usklađivanja tog propisa sa propisima EU..BEOGRAD, 31. oktobra (Tanjug) - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sazvao je...

Nastavak na Kurir...

Prekinuta sednica, u četvrtak o Narodnoj banci

Izvor: NaDlanu.com, 31.Okt.2012

BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta) - Sednica Skupštine Srbije prekinuta je u sredu nešto pre 13 časova, a parlament će nastaviti rad u četvrtak novom sednicom na čijem su dnevnom redu izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije... BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta) - Sednica Skupštine Srbije prekinuta...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.