Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2020, 12:09

Zaharova: SAD decenijama imaju istu reakciju - političku agresiju i protivzakonito delovanje

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da SAD decenijama imaju istu reakciju na ruskim gasovodu, bez obzira kuda i kada on prolazio i kojim sporazumom da je legitimizovan, te da je ta reakcija politička agresija i protivzakonito delovanje. Ona je reagovala na poziv američke ambasade u Berlinu da Nemačka i EU uvedu moratorijum na izgradnju gasovoda „Severni tok 2“ i tako pokažu da se više ne mire sa „konstantnim zlonamernim ponašanjem Rusije“.
Zaharova je podsetila da je 2014. godine u „Vašington tajmsu“ objavljen članak sa potpuno suprotnim naslovom: „Reganova administracija upozoravala da će isporuke ruskog gasa kroz Ukrajinu oslabiti Zapad“. „Fantastično. U članku piše: ‘U belešci za Belu kuću u julu 1981. godine savetnici u administraciji Ronalda Regana pozivali su na suprotstavljanje novom gasovodu iz delova Rusije bogatih gasom i naftom u Evropu, upozoravajući da će to oslabiti pozicije Zapada’. Naša strategija je usmerena na ograničavanje ekonomskih poluga sovjetskog uticaja na Zapad. To su zapisali predstavnici Pentagona u Beloj kući. Kakva dihotomija“, napisala je ona na Fejsbuku.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.