Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharijeva: Stopiranje pregovora sa Skopljem ozbiljna istorijska greška

Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva ocenila je danas je odluka o stopiranju početka pregovora Severne Makedonije s Evropskom unijom (EU) ozbiljna istorijska greška.

"Bugarska kaže jedno veliko 'Da!' za početak pregovora" rekla je Zaharijeva i dodala da Severna Makedonija zaslužuje da započne pregovore o članstvu sa Unijom, prenela je agencija BGNes.

Ona je izrazila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uverenje da bugarsku istoriju nema ko da ukrade ddodajući da to nikoga ne treba da brine.

Lideri EU na prošlonedeljnom samitu u Briselu nisu uspeli da postignu saglasnost o pokretanju pregovora o članstvu sa Severenom Makedonijom i Albanijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EP: Odlaganje pregovora sa Skopljem i Tiranom upozorenje za druge, promeniti odluku samita

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Okt.2019, 14:09

Odluka vodja Evropske unije da odlože pregovore sa Skopljem i Tiranom, "upozoravajući je znak" za druge kandidate sa Zapadnog Balkana za prijem u EU, i "otvara vrata drugim uticajima", stoji u rezoluciji usvojenoj 24. oktobra u Evropskom parlamentu koji traži da se na narednom samitu donese jednoglasna...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.