Zagadjenje vazduha u Srbiji dugo zanemeren problem (VIDEO)

Izvor: Beta, 27.Feb.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagadjenje vazduha u Srbiji dugo zanemeren problem (VIDEO)

Zagadjenje vazduha u Srbiji je mada realan, dugo i u kontinuitetu zanemaren problem koji zahteva hitno rešavanje, ocenjeno je danas na debati o zagadjenju vazduha, uz najavu nadležnih da se ubrzano radi na merama koje će doneti poboljšanje u toj oblasti."U Srbiji su dominantni izvori zagadjenja vazduha individualna ložišta, ali se ne mogu zanemariti ni industrijska postrojenja", rekao je direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović.Govorio je u debati "Borba protiv zagadjenog vazduha u Srbiji - Da li proces pristupanja EU može biti od pomoći?", koju su organizovali EU centar i Centar za evropske politike.Po njegovim rečima, u Srbiji postoji 25 takvih industrijskih postrojenja koja su u kategoriji evropske direktive o prekograničnom zagadjenju i koje plaćaju naknadu na godišnjem nivou.Objasnio je da je cilj tih naknada da ih destimulišu da nastave sa proizvodnjom emisija i ulože u modernizaciju postrojenja i naglasio da je Elektroprivreda Srbije (EPS) najveći emiter zagadjujućih materija u Srbiji.Po njegovim rečima, ohrabrujuće je što EPS trenutno sprovodi projekat od 200 miliona evra čiji je cilj smanjenje emisija, a u toku su i projekti nekoliko stotina miliona evra, koji bi trebalo da se sprovedu do 2025. godine."Najvažnije je da termoenergetska postrojenja koja su najveći zagadjivači, uz ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagađenje vazduha u Srbiji dugo zanemeren problem

Izvor: Danas, 27.Feb.2020

Zagađenje vazduha u Srbiji je mada realan, dugo i u kontinuitetu zanemaren problem koji zahteva hitno rešavanje, ocenjeno je danas na debati o zagađenju vazduha, uz najavu nadležnih da se ubrzano radi na merama koje će doneti poboljšanje u toj oblasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.