Za Nemačku pridruživanje S.Makedonije je od vitalnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Nemačku pridruživanje S.Makedonije je od vitalnog značaja

Za Nemačku otvaranje razgovora o pridruživanju EU sa Severnom Makedonijom jeste i ostaje vitalno pitanje vezano za bezbednost i stabilnost u Evropi. Računamo da će Severna Makedonija intenzivirati svoje napore na sprovođenju reformi i uveriti sve one koji imaju i najmanju sumnju da zemlja pripada EU, navedeno je u saopštenju nemačke Ambasade u Skoplju.

U saopštenju stoji da Nemačka ima "specijalnu vezu" sa Zapadnim Balkanom, prenela je Makedonska informativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija.

Nemačka neguje posebnu vezu sa Zapadnim Balkanom, ne samo kroz politiku, već i kroz ekonomiju i društvo sa velikim brojem ljudi iz regiona koji žive u zemlji, navedeno je u saopštenju.

U zajedničkom je interesu Evrope da se zemlje Zapadnog Balkana integrišu u EU, stoji u saopštenju u kome se dodaje "da se moramo držati svojih obećanja i zajedno sprovoditi evropsku perspektivu ovih zemalja da bismo to uspeli".

Ovo je najbolji preduslov za poboljšanje reformi i razvoja vladavine zakona, a samim tim i najbolji preduslov za blagostanje, stabilnost i sigurnost u Evropi, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je nemački Bundestag 26. septembra 2019. svojom odlukom ispunio odgovornost.

Naš stav nije promenjen i trebalo bi da podstakne ostale da razmišljaju, navedeno je u saopštenju nemačke Ambasade u Skoplju.

"Mi se, takođe, zalažemo da proces pridruživanja u celini postane transparentniji i bolji, ali smo uvereni i da vredi ponuditi Republici Severnoj Makedoniji evropsku perspektivu", navedeno je u saopštenju.

Nemačka će nastaviti da podržava Severnu Makedoniju na njenom putu ka integraciji u EU, kao što smo uvek to činili, stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.