ŽELI DA LAŽNA DRŽAVA POSTANE ČLANICA EU! Sramno - Vjosa Osmani objavom OPET UDARILA na Srbiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 16:02

ŽELI DA LAŽNA DRŽAVA POSTANE ČLANICA EU! Sramno - Vjosa Osmani objavom OPET UDARILA na Srbiju (FOTO)

Predsednica lažne države Kosova Vjosa Osmani, na Dan Evrope, rekla je da je došlo vreme da Evropska unija otvori vrata Kosovu, prenosi Reporteri.

Osmani je napisala na Fejsbuku da danas Evropa slavi mir i jedinstvo širom Starog kontinenta.

- Za Kosovo, kao i za mnoge evropske zemlje, mnogo pre nas, cena postizanja mira bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visoka. Zbog toga moramo naporno raditi ne samo na njihovom očuvanju, već i na jačanju ovih vrednosti postignutih uz mnogo napora. Mi smo miroljubiva i jasno proevropska zemlja. Stoga težimo i radimo na članstvu u Evropskoj uniji, što ćemo, pre svega, učiniti dostojanstveno i u interesu građana. Tradicionalno na ovaj dan, institucije EU otvaraju svoja vrata za javnost. Došlo je vreme da oni otvore svoja vrata prema Kosovu. Kredibilitet EU i njenih institucija zavisi od održavanja reči o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova. Kosovo treba da izvrši neophodne pripreme za podnošenje zahteva za status  kandidata u pogodnom trenutku - napisala je Osmani.

Koha që Evropa të hapë dyert për shtetin më pro-evropian në botë Sot Evropa feston paqen dhe unitetin në të gjithë...

Posted by Vjosa Osmani on Недеља, 09. мај 2021.

Ona je navela da su "branili evropske civilizacijske vrednosti čak i u srednjem veku, što definiše stratešku orijentaciju".

- Ne igramo na dve karte, između istoka i zapada. Integracija u evroatlantske strukture naše je trajno opredeljenje. Stoga, hajde da radimo sa drugim evropskim zemljama, kao jedan od najstarijih naroda na kontinentu - EU je naš dom - poručila je Osmani.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vjosa Osmani Sadriu: Na Dan Evrope da Evropa otvori vrata za Kosovo

Izvor: Danas, 09.Maj.2021

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu pozvala je danas, na Dan Evrope, predstavnike zemalja članica EU da "otvore vrata" Kosovu tako što će liberalizovati vize i omogućiti slobodno kretanje gradjana Kosova u zemljama EU.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.