Izvor: Blic, 07.Mar.2024, 12:40

ZAVRŠILI U KANCELARIJI SA LAJČAKOM Lopandić o sastanku opozicije u Briselu, otkrio šta se govorilo o Kosovu i Rusiji: "Sproveli bi što je formalno potpisano" (VIDEO)

Duško Lopandić, potpredsednik stranke "Srbija centar“, otkrio je da je proevropska opozicija rekla Miroslavu Lajčaku, specijalnom predstavniku Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan na sastanku u Briselu da bi, u slučaju da dođe na vlast, sprovela sve sporazume koji su oko Kosova formalno preuzeti i potpisani. Kako kaže, "u međunarodnom pravu ima stvari koje moraju da se sprovode". Obelodanio je da bi situacija sa stavovima prema Rusiji bila drugačiji, revidirana, i da bi odluke više usklađivali sa stavovima EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.