ZAPAD SE VODI LOGIKOM SREDNJEG VEKA: Zaharova oštro odgovorila na Boreljova tri principa

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 20:19

ZAPAD SE VODI LOGIKOM SREDNJEG VEKA: Zaharova oštro odgovorila na Boreljova "tri principa"

Strategija Evropske unije prema Rusiji zasnovana je na tri principa

- Ne znam s kim je njemu (Borelju) uspelo suprotstavljanje, obuzdavanje i saradnja. Uopšte, čini mi se da je to nešto iz oblasti medicine jer je prema svakom normalnom čoveku, normalnoj zemlji takav pristup neumestan… Uopšte nije pristup za 21. vek - rekla je potparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je dodala to je srednjovekovni pristup kada jedna zemlja smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sve treba da se ponašaju kao vazali.

- To je program za vazalne države. Nešto su, sigurno, pomešali - dodala je Zaharova.

Povodom negativnih komentara američkih eksperata na račun nedavno održanog samita predsednika Rusije i Amerike, Zaharova kaže da se radi o "besmislicama" i "klasičnoj američkoj propagandi".

- Zamislite, koliko će samo tih američkih besposličara ostati bez posla, bez finansiranja, ako ne bude sankcija i normalizuju se bilateralni odnosi - rekla je ona i dodala da takvi komentari nemaju veze sa stvarnošću.

Američko-ruski, rusko-američki odnosi su zahvaljujući Vašingtonu dospeli u ćorsokak. I dvojica lidera su to konstatovala pre samita. I identično su ocenili to što se dogodilo. Zašto se to opet gura u prvi plan već sam objasnila: jer iza toga su fondovi, novac, grantovi. Oni tako zarađuju, rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.