Izvor: Blic, 27.Sep.2023, 06:16

ZAPAD GUBI KONCE NA KOSOVU Zašto su strane diplomate oprezne posle krvave nedelje u Banjskoj: "Plaše se da će izgubiti kontrolu nad saveznikom u Prištini, pa mu POVLAĐUJU"

Posle sukoba u Banjskoj na severu Kosova i ubistva kosovskog policajca i troje Srba, uočljiv je obrazac ponašanja predstavnika Zapada: veoma su oprezni u davanju izjava. Vrlo uzdržano govore o tome ko je izazvao sukob, a osim "poziva na deeskalaciju i dijalog" nije se čuo nijedan drugi konkretan predlog. U situaciji kada diplomate Evropske unije (EU) godinama rade na procesu koji kontinuirano ide nizbrdo, očekuju se, u najmanju ruku, konkretna rešenja, mimo hitnih sastanaka. Analitičari kažu da je Zapad u strahu da će izgubiti Kosovo, ali i da ne zna kako dalje jer ništa što su ranije preduzeli nije urodilo plodom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jovanović oštro reagovao: Šta radi Kfor, Euleks? VIDEO

Izvor: B92, 27.Sep.2023

Političar Čedomir Jovanović kazao je da je incident koji se u nedelju dogodio u Banjskoj iznuđeni događaj...Kako je rekao: "U svoj toj priči nekako je ostala po strani izjava brata ubijenog policajca, koji je Aljbinu Kurtiju rekao 'ne šalji nas više tamo'"..."Ubijena su četvorica Srbina. Jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.