Vulin: Dobili smo informacije o kriminalnoj grupi koja planira atentat na Vučića

Izvor: Beta, 21.Jan.2022, 23:04

Vulin: Dobili smo informacije o kriminalnoj grupi koja planira atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da će policija učiniti sve da sačuva bezbednost predsednika države."Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije izmedju policija dobili informaciju 14. januara pod oznakom 'hitno' od jedne zemlje članice Evropske unije (EU), Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za cilj ima ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.On je naveo da su pripadnici policije i predstavnici Evropola pokrenuli akciju otkrivanja identiteta svih pripadnika te organizacije i da su saznali da je na njenom čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer - za kojim je Srbija već raspisala poternicu.Vulin je rekao da će u okviru istrage biti utvrdjeno da li je Zvicer tu grupu okupio da bi ubili Vučića po sopstvenom nahodjenju ili je dobio naredjenje od "svog političkog šefa".Najavio je da će policija o svakom saznanju do kojeg budu došli operativnim radom obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal."Ali isto tako u saradnji sa pripadnicima vojnoobaveštajnih struktura, učiniće sve da se ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Informaciju o atentatu na predsednka Srbije dobili smo 14. januara od države članice Evropske Unije

Izvor: Blic, 21.Jan.2022

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostuje u emisiji Tema, govorila je o odluci Vlade u vezi Rio Tinta u Srbiji, ali i o aktuelnoj temi da se spremao atentat na predsednika Aleksandra Vučića.

Nastavak na Blic...

Brnabić: Obaveštenje dobijeno od Evropola, vreme atentata prva polovina ferbura

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2022

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je obaveštenje da se sprema atentat na presednika države Aleksandara Vučića dobijeno od Evropola, preko jedne članice Evropske unije, pod oznakom hitno 14. januara, sa vremenskim okvirom da je planiran za prvu polovinu februara.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.