Vukčević: Pravda za 400 porodica nestalih

Izvor: S media, 25.Okt.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Pravda za 400 porodica nestalih

- Očekujem objektivnu i nezavisnu istragu o trgovini organima, kako bi porodice preko 400 nestalih uskoro dobile odgovore na koje predugo čekaju - kaže tužilac za ratne zločine Vladimir vukčević nakon sastanka za glavnim tužiocem Specijalnog istražnog tima EU Džonom Klintom Viljemsonom.

Tužilac za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević sastao se danas u Beogradu sa Džonom Klintom Viljemsonom, glavnim tužiocem Specijalnog istražnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tima Evropske Unije za istragu navoda o trgovini organima.

Trgovina organima: Tadić zatražio nezavisnu istragu

De Marnjak: Bez odlaganja uspostaviti slobodu kretanja

File: Verujem da će Srbija dobiti status kandidata

- Očekujem da će istraga biti objektivna i nezavisna i da će porodice preko 400 nestalih uskoro dobiti odgovore na koje predugo čekaju – rekao je tužilac Vukčević napominjući da je svestan kompleksnosti ovog predmeta.

Vukčević i Viljemson su razmatrali pravne modalitete saradnje koja je do sada bila izražena kroz saradnju Euleksa i Tužilaštva u predmetima ratnih zločina i drugih teških zločina.

Sastanku u kabinetu tužioca za ratne zločine su, pored zamenika tužioca Vukčevića, prisustvovali i najbliži Viljemsonovi saradnici.

S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.