Vučić u Kuršumliji najavio investicije i novčanu pomoć za sve koji žive na Kosmetu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021, 16:13

Vučić u Kuršumliji najavio investicije i novčanu pomoć za sve koji žive na Kosmetu

Kakva je situacija pred najavljenu posetu Miroslava Lajčaka predstavnika EU za dijalog sa Kosovo i Metohijom, koji su dalji koraci i kakve će mere preduzeti država u nastavku razgovora u Briselu, upoznao je na sastanku u Kuršumliji predstavnike Srba sa KiM predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U kuršumlijskoj kasarni “Toplički ustanak” Vučić je najavio je da će posebnu finansijsku pomoć dobiti svi građani koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << žive na Kosmetu i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni, kao i svako dete dobiti po 100 evra.

Pored finansijske pomoći građanima, Vučić je obećao i da će Srbija nastaviti da ulaže na KiM i finansirati važne projekte za život građana, poput već dogovorene izgradnje zgrade KBC Kosovska Mitrovica i KBC u Gračanici, a radiće se i magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice.

Ipak, jedna od najvažnijih tema ovog sastanka bila je razmatranje aktuelne političke situacija na KiM posle izbora, na kojima je, kako je istakao, potvrđena apsolutna dominacija Srpske liste.

Moja je dužnost da upoznam predstavnike Srba sa KiM sa situacijom i pred dolazak Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisle, o bezbednosnim problemima, ali i o konkretnim dogovorima i planovima jer je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena sa različitim pritiscima sa svih strana pre svega po pitanju KiM, a očekujem zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo - rekao je Vučić posle sastanka sa Srbima u Kuršumliji.

Vučić je, osim sa predstavnicima Srpske liste, imao sastanak na kome su, pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvovali i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.

Vučić je u Kuršumliji najavio je da će posebnu finansijsku pomoć dobiti svi građani koji žive na Kosmetu i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni, kao i svako dete dobiti po 100 evra.

Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM - rekao je Vučić.

Kako je rekao, time će se pomoći posebno siromašnom delu stanovništvu na KiM, pa će, tvrdi on, petočlana porodica u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni 700 evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.