Vučić sa šefom delegacije EU: Srbija mora da nastavi svoj evropski put, radićemo intenzivnije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa šefom delegacije EU: Srbija mora da nastavi svoj evropski put, radićemo intenzivnije (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

- Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU - istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Vučić i Fabrici su razmotrili i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Fabrici o EU, dijalogu, reformama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi...Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Fabrici: Srbija mora da nastavi svoj evropski put

Izvor: B92, 16.Jul.2019

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem...Vučić i Fabrici su razgovarali o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi...Vučić je zahvalio na podršci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.