Izvor: S media, 29.Apr.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Josipovićem: Treba da mislimo na budućnost, zajedno imamo šansu! (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić poručio je danas na sastanku sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem da dve zemlje treba da misle na budućnost bez obzira na razlike u tumačenju prošlosti, a hrvatski predsednik je preneo da će Srbija imati svu pomoć Hrvatske na putu ka EU.

Teme razgovora bile su bilateralni odnosi dve zemlje, regionalna saradnja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razvoj ekonomskih odnosa, pitanje nestalih lica i pitanje povratnika, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Tokom susreta Josipović je naglasio da se mora intenzivirati komunikacija kako bi sprečili širenje pogrešnih informacija.

"Pojedinačno smo male države i teško možemo uspeti na trećim tržištima, ali zajedno imamo šansu. Podržavamo put Srbije ka Evropskoj uniji, jer Evropa bez vas nije kompletna. Imaćete svu našu pomoć na tom putu. Globalna stabilnost u regionu nam je veoma važna", rekao je Josipović.

Zahvalivši se predsedniku Josipoviću, koji je uvek isticao neophodnost dobrih odnosa dveju zemalja, Vučić je dodao:

"Bez obzira na prošlost i razliku u njenom tumačenju, moramo da mislimo na budućnost i naše odnose. Otvorili smo mnoga pitanja danas i uskoro ćemo formirati ekspertske timove, koji će razgovarati o konkretizaciji naših planova".

Josipović je istakao da su "javnosti detektovale sve probleme koje smo imali i uz malo volje sva sporna pitanja možemo brzo rešiti.

"Imovinska pitanja, stanarska prava, državljanstvo, sve su to pitanja koja bi što hitnije trebalo rešiti", zaključak je obe strane.

Potpredsednik Vučić je ovim sastankom završio jednodnevnu posetu Hrvatskoj.

(S media/Tanjug)

Foto: Beta/HINA/Dario GRZELJ/DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Josipović: Dve zemlje treba da misle na budućnost

Izvor: Večernje novosti, 29.Apr.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić susretom sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem završio je posetu Hrvatskoj. Tokom niza susreta sa najvišim hrvatskim zvaničnicima konstatovano je da "bez obzira na prošlost i razlike u njenom tumačenju, dve zemlje moraju da misle na budućnost".

Nastavak na Večernje novosti...

Vučić: Nismo imali koristi od odnosa Tadić - Josipović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2013, 13:28

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić smatra da Srbija nije imala nikakve koristi od dobrih odnosa hrvatskog predsednika Ive Josipovića sa bivšim srpskim predsednikom Borisom Tadićem, a da sumnja da je koristi imala i Hrvatska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.