Vučić sa Fabricijem: Rad na kompromisnom rešenju uz pomoć EU

Izvor: RTS, 27.Avg.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Fabricijem: Rad na kompromisnom rešenju uz pomoć EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija. Sagovornici su razgovarali o napretku pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.
Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona, navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Službe za saradnju s medijima predsednika.

"Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24", rekao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.
Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje Evropske unije, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.
Otvaranje Žeželjevog mosta u prisustvu Hana 
Vučić i Farici su najavili da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj, u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana.
Ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na sastanku Vučića i Fabricija najavljeno otvaranje Žeželjevog mosta za sledeću nedelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2018

Žeželjev most u Novom Sadu će krajem ove nedelje biti otvoren za drumski saobraćaj, najavljeno je danas tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Delegacije Evropske unije ambasadora Sema Fabricija...Most će biti otvoren u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.