Na sastanku Vučića i Fabricija najavljeno otvaranje Žeželjevog mosta za sledeću nedelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sastanku Vučića i Fabricija najavljeno otvaranje Žeželjevog mosta za sledeću nedelju

Žeželjev most u Novom Sadu će krajem ove nedelje biti otvoren za drumski saobraćaj, najavljeno je danas tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Delegacije Evropske unije ambasadora Sema Fabricija.

Most će biti otvoren u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana, a Fabrici je naveo da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, "jer ovaj most služi boljoj povezanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije u Srbiji", navodi se u saopštnju.

Vučić se zahvalio Evropskoj uniji za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, kao i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva i ekonomije i dodao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

"Srbija je spremna da sa EU radi na sprovodenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24", rekao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, Vučić je naveo da će uz posredovanje Evropske unije nastaviti rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajem nedelje Žeželjev most se otvara za drumski saobraćaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU, ambasadora Sema Fabricija, a tom prilikom je najavljeno da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj...Tom događaju će prisustvovati i komesar za pregovore o proširenju i susedsku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Otvaranje Žeželjevog mosta krajem nedelje, dolazi i Han

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018

Žeželjev most u Novom Sadu će krajem ove nedelje biti otvoren za drumski saobraćaj, najavljeno je tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Delegacije Evropske unije ambasadora Sema Fabricija...Most će biti otvoren u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.