Vučić razgovarao sa Fabricijem o evropskim integracijama, dijalogu sa Prištinom i životnoj ...

Izvor: Beta, 05.Nov.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Fabricijem o evropskim integracijama, dijalogu sa Prištinom i životnoj ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama i nastavku dijaloga sa Prištinom pod okriljem EU.Kako se navodi u saopštenju, Vučić je istakao da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji i dodao da će u tom smislu sastanak u Ohridu ovog vikenda definisati prioritete te saradnje u cilju ekonomskog jačanja regiona.Vučić je naglasio da Srbija mora da nastavi svoj evropski put i da je zato veoma važna dalja podrška EU, kako u sprovodjenju reformi, tako i po pitanju regionalne saradnje.Ambasador Fabrici je izrazio punu podršku Srbiji na njenom putu ka EU i naglasio važnost nastavka procesa reformi, posebno u domenu vladavine prava.Fabrici je ponovio važnost obezbedjivanja klime koja pogoduje brzom nastavku pregovora s Prištinom u okviru dijaloga pod okriljem EU i što skorijeg zaključenja pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji.Dvojica sagovornika razgovarali su i o najznačajnim pitanjima zaštite životne sredine i mera i aktivnosti kojima će Srbija ta pitanja ubuduće rešavati, a predsednik Vučić je izrazio zainteresovanost za projekte EU u oblasti zaštite životne sredine.Fabrici je predstavio novi program Evropske komisije, tzv. "Grin dil", kojim EU uspostavlja nove prioritete u pravcu još viših standarda zaštite životne sredine i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić sa Fabricijem: Razgovor o dijalogu sa Prištinom, evrointegracijama i "Grin dilu"

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama i nastavku dijaloga sa Prištinom pod okriljem EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.