Vučić izjavio u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji

Izvor: Beta, 02.Feb.2023, 23:53

Vučić izjavio u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Aleksanadar Vučić danas je u skupštini izjavio da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji."Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredeljenja našeg rukovodstva", rekao je Vučić.On je, govoreći o fracusko-nemačkom planui za rešenje kosovskog problema rekao da je sagovornicima odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u predlogu Evropske unije.Izneo sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije, naveo je Vučić.Poslanici skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sednicu na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.Izveštaj je poslanicima formalno podnela vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji plaćamo visoku cenu, to nije moja već državna odluka

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2023, 18:07

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zbog neuvođenja sankcija Rusiji država plaća visoku cenu u međunarodnim odnosima, ali da on nema nameru da tu odluku za sada menja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.