Vučić i Lajčak: Napredak u dijalogu ključan za pomak na evropskom putu(VIDEO)

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 21:18

Vučić i Lajčak: Napredak u dijalogu ključan za pomak na evropskom putu(VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd spreman za "stvarne" kompromise u dijalogu sa Prištinom, navodeći da priznanje Kosova ne može biti kompromisno rešenje."Ako kažete da je kompromisno rešenje priznanje, recite mi u čemu je tu kompromis. Ako neko kaže granice su onakve kakvim smo ih mi postavili, tu onda ne vidim želju za kompromisom", kazao je Vučić posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.Ocenio je da u Prištini postoje "velika očekivanja" od nove američke administracije u smislu pritisaka na Srbiju da prizna Kosovo."Oni očekuju da će Srbi morati pod pritiskom da daju sve a to se neće dogoditi. Ako nisu spremni za kompromis i ako misle da će nečija batina da im stvori državu, a da će Srbi na to da pristanu, onda je to račun bez krčmara", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.Ocenio je da "odgovorno" ponašanje Srbije u prethodnom periodu nije donelo dobre rezultate jer kako je rekao, EU i dalje govori o "punoj normalizaciji odnosa"."Neko bi rekao da je to posledica pritisaka iz Prištine, svakako ne jer to je američka ideja. U čestitki predsednika SAD sam dobio istu sintagmu koju kao papagaji ponavljaju svi prištinski političari ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Beograd spreman na stvarne kompromise, priznanje Kosova to nije

Izvor: Beta Video, 03.Mar.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd spreman za ``stvarne`` kompromise u dijalogu sa Prištinom, navodeći da priznanje Kosova ne može biti kompromisno rešenje. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.