Izvor: Danas, 21.Jun.2024, 06:46

Vučić i Kurti ponovo u Briselu: Može li dijalog da izađe iz kome?

Misija Miroslava Lajčaka, odlazećeg visokog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, koji je u utorak i sredu bio na Kosovu i u Srbiji, čini se uspešnom jer je uspeo da dogovori novi sastanak na visokom nivou između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pre letnje pauze. Potpuno je drugo pitanje hoće li se predsednik Srbije i premijer Kosova išta tada dogovoriti i otkočiti proces implementacije sporazuma o normalizaciji odnosa, s obzirom na to da su se prethodni susreti završavali neuspešno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Stefan Surlić o dijalogu Beograda i Prištine: Svedočimo krahu evropske politike ozvaničene Nemačko-francuskim planom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2024

Docent Fakulteta političkih nauka ocenio je danas da sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje ima samo "simboličan karakter" i za cilj ima da se pokaže da dijalog "nije mrtav"..."Tako bi se pokazalo kako dijalog nije potpuno mrtav i da ipak postoje pokušaji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.