Vučić danas s Bramercom, a posle i s Fabricijem

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas s Bramercom, a posle i s Fabricijem

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa Seržom Bramercom, a kasnije i s šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Susret Vučića i Fabricija je planiran za 12 časova, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se očekuje, glavne teme razgovora Vučića i Fabricija biće evropski put Srbije i mogućnost obnavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dijaloga između Beograda i Prištine.

Pre Fabricija Vučić će se sastati s glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom. Vučić će Bramerca primiti u 10.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Bramerc, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Beogradu, juče je razgovarao s tužiteljkom za ratne zločine Snežanom Stanojković.

Kako je saopšteno iz tužilaštva za ratne zločine, jedna od tema ovog redovnog sastanka bila je kako priprema za Bramercov šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti o saradnji Srbije s Mehanizmom, tako i primena nacionalne strategije za ratne zlocine.

Pored toga, na sastanku je bilo reči o regionalnoj saradnji, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa Fabricijem, tema EU integracije i obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.