Vučić: U nedelju putujem u Brisel, važni dani za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 13:52

Vučić: U nedelju putujem u Brisel, važni dani za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da u nedelju, 25. aprila putuje u Brisel, gde će razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije, a da se nada da će u maju biti nastavljen dijalog sa Prištinom.

Vučić je rekao da će već u nedelju, po dolasku u Brisel imati nekoliko sastanaka, dok ga u ponedeljak očekuju susreti sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, poseban prijem i dug sastanak kod Žozepa Borela, kao i prijem kod predsednice EK Ursule fon der >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lajen.

Razgovaraće i sa specijalnim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom, komesarom za pridruživanje Oliverom Vahreijem, kao i predstavnicima EP, ali i drugih institucija iz Brisela.

"Biće naporni dani za nas, ali verujem važni za Srbiju", rekao je Vučić.

Predsednik je poručio i da očekuje u maju nastavak dijaloga sa Prištinom u Briselu.

Nakon toga, dodaje, očekuje, takođe u Briselu, sastanak celog Zapadnog Balkana.

"Mnogo puta ići ćemo u Brisel u naredne tri do četiri nedelje", kazao je Vučić.

On je rekao da, naravno, neće biti jednostavno i lako po svim pitanjima, posebno u dijalogu.

"Ali važno je da pokazujemo odlučnost, borimo se za rešenje, da ne ulazimo u dijalog radi ispunjenja formalnih uslova, već da ne ostavimo probleme našoj deci", naglasio je Vučić.

Za tango, kaže, potrebno je dvoje, i podvukao da uspeh ne zavisi samo od nas.

Vučić je najavio da će narednih dana biti važnih događaja, otvaranja bitnih fabrika, deonica autoputeva.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Pred nama su strahovito važni dani"

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su pred nama strahovito važni dani - njegov put u Brisel, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom...Govoreći o sastanku sa nemačkim šefom diplomatije Hajkom Masom dodaje da je stav Nemačke po pitanju tzv. nezavisnog Kosova poznat...Istakao je da je Beograd...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.