Vučić: Srbija otvorila dva nova poglavlja i jedno od njih zatvorila

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija otvorila dva nova poglavlja i jedno od njih zatvorila

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je Srbija danas otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima s EU i odmah zatvorila jedno od njih.

Srbija je otvorila poglavlje 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju, koje je odmah i zatvoreno.

Bilo je razmatrano da bude i otvoreno poglavlje 26 o obrazovanju i kulturi, ali je Hrvatska to blokirala.

Vučić je izjavio da nije napustio pregovore.

“Nisam napustio proces, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali nisam prisustvovao međuvladinoj konferenciji, jer ne pristajem na unižavanje Srbije i našeg naroda,”, rekao je Vučić.

“Lekcije onih koji se plaše srpskih čokoladica, lepe nacističke pozdrave i dižu spomenike ustašama ne primamo”, rekao je.

Samo jedna zemlja nije dala saglasnost za otvaranje poglavlja 26 i to je Republika Hrvatska, rekao je Vučić.

“Napustio sam Brisel između ostalog zato jer nisam dobio objašnjenje šta to Srbija nije uradila da bi bilo otvoreno i poglavlje 26. Na tablici naših vrednosti i u našim srcima nema mesta za fašizam, mržnju i diskriminaciju, ali ni za packe ili bilo koji oblik poniženja. Napustio sam Brisel između ostalog zato jer nisam dobio objašnjenje šta to Srbija nije uradila da bi bilo otvoreno i poglavlje 26”, izjavio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.