Vučić: Pitaću Makrona ko može u EU

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pitaću Makrona ko može u EU

Ženeva -- Srbija nastavlja sa reformama zbog svojih građana i svoje budućnosti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Ženevi.

Vučić u Ženevi učestvuje na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma. Tom prilikom je istakaoi da od predstavnika svetskih centara političke moći nije mogao da dobije odgovor na pitanje kakva je budućnost našeg regiona.

"Na pitanje kakva je naša budućnost, nisu u stanju da odgovore", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Vučić u izjavi novinarima.

"Mi ćemo da nastavimo reforme zbog naših građana i zbog naše budućnosti. Hoćemo da unapredimo našu ekonomiju. Želimo da nastavimo ubrzani rast. Mi ćemo zadržati naš rast na preko 3,6 odsto. Oni su za evro zonu smanjili sa 1,3 ma 1,1 oddsto", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je za ponedeljak novi susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, koga će, kaže, takođe upitati ko može u EU.

Vučić je izjavio i da razmišlja o tome da pred Narodnom skupštinom Srbije govori o svim aktuelnim spoljnopolitičkim okolnostima i pitanjima, sa ciljem da se uokviri i potvrdi politika vojne neutralnosti i evropskog puta Srbije.

"Ja se ponosim pozicijom Srbije, ja je ne krijem, svima kažem šta mislim. Dugo smo promišljali kakvu politiku da vodimo i razgovaraću sa Anom Brnabić da idemo u Skupštinu i da tamo razgovaramo o svim spoljopolitičkim okolnostima i o vojnoj neutralnosti, i da je potvrdimo i, o evropskom putu, i da i to potvrdimo", rekao je Vučić u Ženevi, posle skupa posvećenog Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Kako je rekao, tako bismo uokvirili ono što je naša politika i da to svuda s ponosom ističemo. "Što bih se ja stideo saradnje s Kinom ili Rusijom? Zato što neko nešto ima protiv? Da mi drže predavanja oni koji su bili u Kini 15 puta i uložili milijarde, a ja bio tri puta manje i kod nas uloženo stotinu puta manje", rekao je Vučić.

Ističe da takvu politiku Srbija može da vodi. "I najjači smo u svom stavu i opredeljenju i to će donositi dobre rezultate i u budućnosti", zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić u Ženevi: Ponosan sam na saradnju Srbije sa Rusijom i Kinom; Makrona ću u ponedeljak pitati ko može u EU

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2019

Srbija nastavlja sa reformama zbog svojih građana i svoje budućnosti, rekao je predsednik Srbije Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ženevi da razmišlja o tome da pred Narodnom skupštinom Srbije govori o svim aktuelnim spoljnopolitičkim okolnostima i pitanjima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.