Vučić: Nemačka naš važan politički i ekonomski partner

Izvor: Politika, 09.Sep.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemačka naš važan politički i ekonomski partner

ČAČAK – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je, uoči sutrašnjeg odlaska u zvaničnu posetu Nemačkoj, da je ta država važan politički i ekonomski partner, bez kojeg se ne može zamisliti ulazak u EU i dalji razvoj Srbije.

Poseta, koja će biti realizovana na inicijativu Nemačke, biće, prema Vučićevim rečima, prilika da se razgovara o širokom spektru tema, od Kosova do ekonomske dobiti obeju strana iz ulaganja u srpski energetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sistem, borbe protiv korupcije i svih ključnih političkih pitanja.

„Ova poseta je na veoma visokom nivou, ali time ne možemo da se hvalimo jer to znači i da ćemo imati veoma mnogo obaveza i onoga što ćemo morati da uradimo u narednom periodu”, rekao je Vučić novinarima u Čačku.

Vučić i ministarka energetike Zorana Mihajlović potpisaće u ponedeljak u Berlinu Memorandum o razumevanju i strateškom partnerstvu između nemačkog energetskog koncerna RWE i Elektro-privrede Srbije.

Vučić će, između ostalog, tom prilikom razgovarati i sa vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Filipom Reslerom, sa ministrom za ekonomski razvoj i saradnju Dirkom Nibelom i savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom, državnom sekretarkom u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Emili Haber, a sastanke na najvišem nivou Vučić će imati i u Ministarstvu odbrane Nemačke.

Tanjug

objavljeno: 09/09/2012
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.