Vučić:Koronavirus diplomatija neće promeniti put Srbije

Izvor: RTS, 08.Maj.2020, 08:12

Vučić:"Koronavirus diplomatija" neće promeniti put Srbije

Iako je Beograd tražio i dobio pomoć od Kine da bi zaštitio svoje građane od epidemije koronavirusa to neće uticati na opredeljenje Srbije da se priključi Evropskoj uniji, naveo je predsednik Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za američki portal Ju-Es njuz.
Srbija je bez osnova kritikovana zato što je, kao i sve druge zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tražila pomoć tamo gde je najbrže može dobiti, a dobila je najpre od Kine, a potom i od Rusije, da bi tek nakon toga stigla podrška i iz Unije, ukazao je Aleksandar Vučić.

U tekstu se podseća da je sredinom marta EU iznenada uvela ograničenja na izvoz vitalne medicinske opreme u zemlje koje nisu članice, što je Srbiju, koja je kandidat za punopravno članstvo u Uniji, dovelo u situaciju da hitno potraži pomoć na drugoj strani.
Istovremeno, Kina koja je polako izlazila iz epidemije, imala je viškove medicinske opreme i nije uskratila pomoć i stručnu podršku ni Srbiji, ali ni drugim zemljama na tlu Evrope, naveo je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.