Vučić: Evropska komisija odustala tek na zahtev Hrvatske i još dve članice EU

Izvor: Beta, 07.Okt.2022, 14:05

Vučić: Evropska komisija odustala tek na zahtev Hrvatske i još dve članice EU

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Evropska komisija prvobitno odlučila da izuzme Srbiju iz zabrane uvoza ruske nafte ali da se od toga odustalo na inicijativu Hrvatske, koja je u tome imala podršku dve zemlje članice Evropske unije.Nakon otvaranja fabrike MTU u Novoj Pazovi, Vučić je rekao da je Evropska komisija tek tada shvatila da nema konsenzus oko tog pitanja, pa su to skinuli sa dnevnog reda."I da se sada niko ne pravi nevešt. Zato ćemo sutra da saopštimo odredjene dugoročne odluke o tome kako ćemo se snabdevati naftom i gasom", rekao je on.Vučić je kritikovao, kako kaže, hajku koju hrvatski mediji i političari vode protiv njega i ocenio da je to pokrenuto nakon njegove želje da poseti spomenik u Jasenovcu i zato što pominje i srpske žrtve."Oni kažu da sam tamo hteo da orgijam. Nije bilo orgijanje kada su ubijani ljudi i deca a jeste kada ja hoću da položim venac na spomenik... Što sam se tri puta najavljivao kroz regularne kanale, jer poštujem hrvatsku državu", rekao je on.Predsednik je odbacio tvrdnje da se svadjao sa hrvatskim novinarima ali je dodao da ne želi da prihvati ni to da se iz Beograda vodi udvorička politika prema Zagrebu ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Evropska komisija odustala tek na zahtev Hrvatske i još dve članice EU

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2022

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Evropska komisija prvobitno odlučila da izuzme Srbiju iz zabrane uvoza ruske nafte ali da se od toga odustalo na inicijativu Hrvatske.

Nastavak na Radio 021...

IMAMO ZALIHE GORIVA ZA 75 DANA ZA DIZEL I 50 DANA ZA BENZIN Ako bi nam iko presekao dotok nafte

Izvor: Blic, 08.Okt.2022, 10:38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći danas o energetskoj stabilnosti naše države izjavio da će posebno biti teške naredne dve zime.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.