Vreme je da se konačno završi kosovski konflikt

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vreme je da se konačno završi kosovski konflikt"

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini veruje da postoji realna šansa da predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači postignu sporazum koji će rešiti sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine. Sledeće godine je 20 godina od rata na Kosovu i vreme je da konačno završimo ovaj konflikt, poručila je Mogerinijeva.
Federika Mogerini je, govoreći na godišnjoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ambasadora EU, naglasila da je po pitanju Balkana prethodna godina bila "neverovatno intenzivna", ali da će meseci koji slede biti "još presudniji".

"Postoji realna šansa da predsednici Vučić i Tači dođu do sporazuma, koji će rešiti sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine", naglasila je Mogerinijeva.
Navela je da bi sveobuhvatni, pravno obavezujući sporazum trebalo da normalizuje odnose dve strane, da bude u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i da pomogne stabilnosti regiona.
"Moramo da uradimo sve što možemo, zajedno sa našim partnerima u Evropi, regionu i međunarodnoj zajednici, posebno u Savetu bezbednosti UN, kako bi podržali ove pregovore kroz dijalog i unutar međunarodne zajednice", zaključila je Federika Mogerini.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Vrijeme je da se konačno završi kosovski konflikt

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2018

BRISEL - Šefica EU diplomatije Federika Mogerini ocjenjuje da postoji realna šansa da predsjednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači dođu do sprazuma, koji će riješiti sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Naredni meseci odlučujući za dogovor Beograda i Prštine

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponavlja pesimističke procene u vezi sa postizanjem dogovora o Kosovu, visoka predstavnica Evrospke unije Federika Mogerini, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, je optimista...Izvor: N1..Mogerini je navela da veruje da postoji realna šansa za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.