Vlada usvojila zaključak o Kopernikus programu

Izvor: RTS, 27.Jul.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila zaključak o Kopernikus programu

Vlada Srbije donela je Zaključak o usvajanju Sporazuma o saradnji između Evropske komisije i Vlade Srbije o saradnji u oblasti pristupa podacima i korišćenju "Sentinel“ podataka, "Kopernikus programa".
Radi se o najvećem svetskom programu za satelitsko snimanje planete Zemlje, vrednom blizu sedam milijardi evra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Republika Srbija jedina je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << država kojoj je ponuđen besplatan pristup svim podacima, a da nije članica Evropske unije.
Ovo je ostvareno zahvaljujući Institutu "BioSens" iz Novog Sada koji je pobedio na evropskom takmičenju najboljih projekata na kome je učestvovalo više od 200 prijavljenih organizacija iz cele Evrope.
Pristup ovim podacima od posebnog je značaja za domaću poljoprivredu, mala i srednja preduzeća koja će od sada moći, da na globalnom tržištu ponude svoje inovativne proizvode zasnovane na upotrebi "Sentinel podataka", napominje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.