Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višegradska grupa želi da Britanija ostane u EU nakon referenduma

PRAG - Premijeri četiri srednjoevropske zemlje su na sastanku Višegradske grupe u Pragu saoštili da dijele "zajednički, snažan i iskren" interes da Velika Britanija ostane unutar EU nakon predstojećeg referenduma.

U saopštenju objavljenom tokom današnjeg sastanka, premijer Češke Bohuslav Sobotka, premijer Poljske Beata Šidlo, premijer Mađarske Viktor Orban i premijer Slovačke Robert Fico istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su da u potpunosti priznaju pravo britanskih građana da odlučuju o budućnosti svoje zemlje.

Ova četvorka je takođe saopštila da će EU lakše prevazići teške izazove sa kojima se suočava, zajedno sa Velikom Britanijom kao svojom članicom, prenosi AP.

Britanci će glasati o svojoj budućnosti u EU na referendumu 23. juna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijeri Višegradske grupe pozivaju Veliku Britaniju da ostane u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2016

Premijeri četiri centralnoevropske države saopštili su danas da imaju "zajednički, snažan i iskren" interes u tome da Velika Britanija ostane u Evropskoj uniji i posle predstojećeg tamošnjeg referenduma...Premijeri Češke, Poljske, Mađarske i Slovačke, Bohuslav Sobotka, Beata Šidlo, Viktor...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.