Vilhelm: Nema novih uslova za Srbiju

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Nema novih uslova za Srbiju

Na putu Srbije ka Evropskoj uniji nema novih uslova, rekao nemački ambasador Hajnc Vilhelm u razgovoru sa potpredsednicom Vlade Suzanom Grubješić.

Nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je da Nemačka od Srbije ne traži da prizna nezavisnost Kosova, ali da želi da vidi njenu posvećenost normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Vilhelm je, u razgovoru sa potpredsednicom Vlade za evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << integracije Suzanom Grubješić, posebno istakao da nema novih uslova na putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i da je u interesu Nemačke da Srbija što pre uđe u EU.

Ambasador je pomenuo primer dve Nemačke koje nisu jedna drugu priznavale, ističući da bi se iz tog slučaja možda mogle naći smernice koje bi pomogle postizanju trajnog i održivog rešenja za Kosovo, navedeno je u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Grubješićeva je ponovila da su evropske integracije prioritet nove Vlade Srbije koja je odlučna da sprovede sve neophodne unutrašnje reforme, posebno u oblasti ekonomije, pravosuđa i borbe protiv korupcije.

Potpredsednica Vlade je naglasila da suština tog procesa nije "u pukom ispunjavanju uslova iz Brisela", već u sprovodjenju unutrašnjih reformi koje će, pre svega, građanima Srbije omogućiti kvalitetniji život, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka ne traži od Srbije da prizna Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2012

04.10.2012. -..Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je u četvrak u Beogradu da nema novih uslova na evropskom putu Srbije i da Nemačka ne traži od nje da prizna nezavisnost Kosova, saopštila je pres služba Vlade Srbije...Vilhelm je to rekao na sastanku sa potpredsednicom Vlade Srbije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.