Vijori se EU zastava

Izvor: B92, 02.Mar.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijori se EU zastava

Beograd -- Dobijanje statusa kandidata ozvaničeno je u prestonici Srbije i vizuelno - sedište Vlade Srbije i Doma Narodne skupštine ukrašeno je i srpskom i zastavom EU.

Zvezdice na plavoj podlozi vijore se u centru Beograda nakon što je Srbija sat pre isteka 1. marta od šefova država ili vlada država članica EU na samitu u Briselu dobila priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vidu dodele statusa kandidata za članstvo u Uniji.

I dok Srbiji stižu čestitke iz sveta, razmenjuju ih i evroentuzijasti u zemlji, Boris Tadić, predsednik zemlje koja je do statusa kandidata prešla trnovit put, poručuje da je "status uspeh građana" i da nije "epohalno, ali je veliko ostvarenje", te da je "Srbija na dobrom putu".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.