Vensan Dežer ucenjuje Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vensan Dežer ucenjuje Srbiju

NA putu do Evropske unije Srbija će, izgleda, morati da prođe i kroz „špalir“ zastava duginih boja. Najavljeno je da će se tokom pregovora o pristupanju pomno pratiti koliko naša zemlja primenjuju propise o sprečavanju diskriminacije na osnovu seksualnog opredeljenja. A prvi sledeći veliki test za vlast biće jesenja Parada ponosa. Šef delegacije EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Srbije Vensan Dežer izneo je i konkretna očekivanja - da Parada ove godine bude na otvorenom. Organizatori su šetnju beogradskim ulicama već predvideli za 28. septembar i poručuju da od toga ne odustaju. Pojedini stručnjaci za bezbednost upozoravaju na opasnije ulične nemire, jer se umnožila armija nezadovoljnih, gladnih i očajnih ljudi. Vlast se ne oglašava. - Nadam se da ćemo do septembra uspeti da čujemo glas nadležnih organa i videti posvećenost svih da se odobri nastavak Parade, odnosno da se ona usmeri od zatvorenih dešavanja ka održavanju na otvorenom - izneo je Dežer. Član organizacionog odbora Parade Goran Miletić kaže, za „Novosti“, da su oni nadležnima odavno prijavili skup i šetnju, a da je početkom juna održana i serija sastanaka u nadležnim ministarstvima:PERVERZNE INTERESNE GRUPE TO što predstavnici EU povezuju evrointegraciju Srbije i Paradu ponosa znači da se Unija, od početne interesne zajednice, pretvorila u zajednicu perverznjaka. I to je razlog zašto hitno treba prekinuti s pričom da je put ka EU bez alternative - kaže Vladan Glišić, član Starešinstva „Dveri“. - Mi ćemo koristiti sva legitimna sredstva kako bismo se suprotstavili održavanju parade skarednosti. - Imamo dobre utiske s tih sastanaka i očekujemo pozitivan odgovor, ali je još rano da se kaže hoće li ove godine biti omogućena šetnja. Mi od našeg plana ne odustajemo. Kako bi mogao da izgleda skup LGBT populacije na otvorenom, zasad može samo da se nagađa. Međutim, stručnjak za kriminal i bezbednost Zlatko Nikolić kaže nam da će biti teško „bez dva puka vojske i kordona policije“: - Ne bih potpisao bezbednosnu proveru ni kad bi mi na raspolaganje stavili čitav Generalštab. Sada su uslovi mnogo gori nego kada je poslednji put organizovana šetnja, mnogo je više gladnih i očajnih, pa narodu ne treba mnogo da „pukne“. Pa, pogledajte u šta se sve pretvorilo u Istanbulu, a sve je počelo samo oko odbrane jednog parkića! S druge strane, Miletić kaže da je razgovarao s mnogo stručnjaka za bezbednost koji su izneli potpuno suprotnu procenu: da za šetnju nikad nije bilo bezbednije. A na pitanje - može li atmosferu dodatno da podgreje to što predstavnik EU direktno povezuje put ka Uniji i Paradu, on odgovara da Srbija mora da poštuje svoje međunarodne obaveze, kao i sopstveni Ustav. - Dežer hoće da zapali Srbiju. Neka ih odvede sve u Strazbur gde ima mnogo više mesta i neka EU sve to plati - predlaže Nikolić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Parada ponosa: Test za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2013

Najavljeno je da će se tokom pregovora o pristupanju Srbije EU pomno pratiti koliko naša zemlja primenjuju propise o sprečavanju diskriminacije na osnovu seksualnog opredeljenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.