Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 13:26

Varhelji poziva Kurtija da što je pre moguće nastavi dijalog sa Beogradom

Komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji poručio je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da "povratak evropske perspektive u stvarnosti za Kosovo zahteva brzi nastavak dijaloga" sa Beogradom i normalizaciju odnosa.
U čestitki na izboru na mesto premijera, Oliver Varhelji je naveo da su birači Aljbinu Kurtiju dali mandat da sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reforme u vladavini zakona i za socijalno-ekonomski razvoj i čistiju ekonomiju.

Pružajući svoju podršku i posvećenost podršci liberalizaciji viznog režima, Varhelji je podsetio Kurtija na pitanje dijaloga i njegov značaj za evropske integracije.
"Vraćanje evropske perspektive Kosova u stvarnosti za njegove građane takođe zahteva brzi nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz pomoć EU i sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Ovo je od suštinskog značaja za evropski put Kosova i Srbije i za unapređenje regionalne saradnje", rekao je Varhelji u pismu koje prenose prištinski mediji.
Kurti je tokom kampanje i nakon pobede na izborima nekoliko puta isticao da mu dijalog nije prioritet, već bavljenje pandemijom, pravdom i socijalnom zaštitom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.