Van Rompej: Nastaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jul.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Rompej: Nastaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio je da je u Beograd doneo poruku da Srbija ima punu podršku na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ali da moraju da se nastave suštinski napori za normalizaciju odnosa sa Prištinom. Nakon sastanka sa srpskim državnim vrhom 1. jula, Van Rompej je rekao da je to preneo premijeru Ivici Dačiću i da će isto preneti i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Van Rompej je izrazio nadu da će početak pregovora omogućiti Srbiji da se modernizuje i reformiše, kao i da privuče strane investicije i popravi ekonomske prilike. Premijer Dačić kazao je predsedniku Evropskog saveta da Srbija ima ambiciju da pregovore završi brzo i kvalitetno.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Tomislav Nikolić

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Rompej: Početak pregovora znači modernizaciju

Izvor: Beta Video, 01.Jul.2013

BEOGRAD - Nadam se da će početak pregovora sa EU pomoći Srbiji da se modernizuje, rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej. (CH 5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.