VULIN ZAGRMEO: Vučić nikada neće trgovati KiM zbog EU! Nema tih milijardi da bi on prodao Kosovo i Metohiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 14:54

VULIN ZAGRMEO: Vučić nikada neće trgovati KiM zbog EU! Nema tih milijardi da bi on prodao Kosovo i Metohiju

Sloboda i Srbija nemaju cenu.

Doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je, komentarišući izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao da je pokazao veliku hrabrost i diplomatsku sposobnost.

Vulin je naveo da je potpuno iznenađen da je uopšte došlo do sednice Saveta bezbednosti, jer prema njegovim rečima, takve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvari se obično ne dozvoljavaju malim zemljama kao što je Srbija.

-Najveći deo sveta želi da bude slobodan, a najveći deo sveta i u UN-u jako ceni predsednika Vučića i ceni Srbiju zbog njene slobodarske politike, zbog hrabrosti da se bude slobodan, jer nije lako biti slobodan, ona je skupa i ona se plaća. Predsednik Vučić je čovek koji je pokazao da je u stanju da plati za slobodu i to plaća sopstvenim političkim problemima- rekao je Vulin za Tanjug.

Prema njegovim rečima, da je predsednik Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN izašao i rekao da priznaje samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, dobio bi Nobelovu nagradu i ukinulu bi izbore u Srbiji, te bi zauvek vladao ovde.

-Ali ne, on se bori protiv nezavisnosti Kosova što je za njega skupo, ali je slobodan čovek i Srbija je slobodna zemlja i Srbi su slobodarski narod, a to je najveći uspeh ove sednice- ocenio je on.

Dodao je da pomenuta sednica Saveta bezbednosti neće promeniti američku politiku, da neće promeniti ni evropsku politiku prema Kosovu i Metohiji, ali da je predsednik svima poručio da postoji jedna mala država koja je slobodna i vodi je slobodan čovek.

Podsetio je i da je 2012. godine bio direktor Kancelarije za KiM i da je njihova glavna borba tada bila da ne dođe do ukidanja dinara i da u svaki dokument bude ubačeno pravo Srbije da finansira život Srba na KiM.

- Zato je Zajednica srpskih opština bila toliko važna, jer je bilo predviđeno direktno finansiranje iz budžeta Srbije na račune korisnika, preko Zajednice srpskih opština, dinarom što je bila naša glavna borba, ali oni to znaju zbog čega su to sada iskoristili da udare na život Srba na KiM - rekao je on. 

Kada je reč o najavi da je "Naprijed", novi politički pokret u BiH, zahtevao da mu se zabrani ulazak u tu državu, Vulin kaže da je lider tog pokreta osumnjičen za ratne zločine nad Srbima u Tešnju i dodao da je ponosan na to što smeta onima kojima smetaju Srbi.

- Ja sam rodom iz Bosne i Hercegovine, iz Republike Srpske. Svi moji koreni su tu - rekao je on.

Govoreći o sankcijama koje su mu uvele SAD, kao i o nedavnom odlikovanju koje je dobio od predsednika Rusije Vladimira Putina, Vulin kaže da mu je posao da kao doskorašnji direktor BIA održava konekcije sa bezbednosnim službama i da se bori za dobro Srbije koristeći svoje konekcije da olaška položaj svoje države.

-Važno je kako koristite svoje konekcije. Evo sada imate pro-NATO opoziciju koja svoje konekcije, koje su evidentno bolje na Zapadu nego na Istoku, koristi za to da bi, između ostalog, uvela sankcije Srbiji- rekao je on.

Prema njegovim rečima, da su birači pre izbora znali da će predstavnici opozicije tražiti uvođenje sankcija Srbiji, pitanje je kakav bi rezultat ostvarili.

Vulin je ocenio da će u aktuelnom sazivu parlamenta jako teško doći do nacionalog konsenzusa oko nekih najvažnijih pitanja.

- Aleksandar Vučić nikada neće trgovati KiM zbog EU. I nema tih milijardi ili Nobelove nagrade ili doživotne vlasti bez izbora da bi on prodao Kosovo i Metohiju ili Republiku Srpsku. On je patriota i to dokazuje svaki dan - rekao je on.

Na pitanje kakav će biti njegov politički angažman u budućnosti, Vulin kaže da će se zalagati za svoje ideje, za ideje nezavisne, samostalne, slobodne Srbije kao i za socijalnu pravdu u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.