VUČIĆ VEČERAS SA LAJČAKOM: Čeka se stav novog premijera tzv. Kosova - nastavlja se dijalog

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 14:29

VUČIĆ VEČERAS SA LAJČAKOM: Čeka se stav novog premijera tzv. Kosova - nastavlja se dijalog

Iz EU kažu se da su "pozicije Beograda i EU jasne".

 Predsednika Srbije, Aleksandar Vučić po dolasku u Brisel večeras se sastaje sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Izvori Tanjuga iz Evropske službe za spoljne poslove navode da će sa srpskim predsednikom u Briselu razgovarati o nastavku porocesa dijaloga koji se vodi pod pokrovljem EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Srbija je spremna i kooperativa u tom smislu. EU je takođe spremna za nastavak dijaloga. Ono što se čeka je stav novog premijera Kosova -navode izvori Tanjuga u Briselu.

U ponedeljak 26. aprila predsednika Srbije, primiće predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, a nakon toga planiran je sastani Vučića sa komesarom za porširenje, Oliverom Varhejijem.

Kao sledeći susret predviđen je razgovor sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žosep Borelj, koji će povodom posete predsednika Vučića organziovati radni ručak.

Nakon ručka planirano je da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

Vučić će se sasti i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropkskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.