VUČIĆ SE OBRATIO IZ MINHENA: Evropska unija ne želi da primeni mere prema Prištini (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 15:40

VUČIĆ SE OBRATIO IZ MINHENA: "Evropska unija ne želi da primeni mere prema Prištini" (VIDEO)

Vučić učestvuje na 60. Minhenskom bezbednosnom forumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas direktno iz Minhena gde je govorio o utiscima sa foruma, ali i tekućim pitanjima za Srbiju.

- Što se Rusije tiče to uvek čujete, to je ključna tema. Suviše smo mi mali, imamo naše muke. Posle Navaljnog, to je užasno teška situacija, tragedija i loša vest za ceo svet. Užasno je kad čujete da je neko preminuo, da li iz ovog ili onog razloga. Loša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vest koja doprinosi još težoj atmosferi. Mi smo i suviše mali. Niko ne želi da vidi da mi imamo drugačiji stav.

- EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja pokušava na svaki način da očisti Kosovo od Srba. Rekli smo da smo spremni da prisustvujemo svakom razgovoru. Posebno smo govorili o dinaru - rekao je predsednik nakon sastanka sa Boreljom i Lajčakom.

- Što se tiče dinara, u tromesečnom tranzicionom periodu smo, oni to ne žele da odlože. Rečeno je da neće da otimaju dinare, to je još jedna podmukla laž Krutija, a kako će ljudi da ih dobijaju nema rešenja. Očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju. Borelj je korektan čovek, razume šta se događa ali slaba vajda što se tiče toga.

- Večeras ćemo imati još značajnije razgovore. Već 15. marta očekujem važnu posetu, Zedera Beogradu, dočekaćemo ga bratski i prijateljski, kako veliki lider zaslužuje. Imam još dobrih vesti koje ne mogu da podelim još sa vama. Čeka me predsednik najpopularnije i najveće partije u Nemačkoj i mnogi drugi. Imam još sastanaka do ovoga večeras - rekao je predsednik.

Drugog dana konferencije, predsednik Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, zatim sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske, a potom i sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

Razgovarao je i sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, a potom i sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"LOŠA VEST, DOPRINOSI JOŠ TEŽOJ ATMOPSFERI" Vučić o Navaljnom: Za svakog normalnog čoveka je užasno kada čuje da je neko preminuo

Izvor: Blic, 17.Feb.2024

Što se Rusije tiče, to se uvek čuje na svakom mestu i na svakom koraku, i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, da budemo sasvim fer, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.