VUČIĆ JE PONOVO BIO U PRAVU! Borelj javno priznao ono što Srbija govori: Evropska unija je nemoćna

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 15:47

VUČIĆ JE PONOVO BIO U PRAVU! Borelj javno priznao ono što Srbija govori: Evropska unija je nemoćna

Evropska unija insistira da Priština mora što pre da osnuje Zajednicu srpskih opština (ZSO), u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2013. godine, ali nema mogućnost da "natera" Kosovo da to uradi, proizilazi iz odgovora šefa diplomatije EU Đuzepa Borelja na poslaničko pitanje "šta će uraditi povodom odbijanja Kosova da formira ZSO".

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Borelj je tako javno rekao ono o čemu Srbija i Vučić sve vreme govore, a to je da nema dogovora sa onima koji ništa ne žele da sprovedu i EU ne može ništa da garantuje.

- Osnivanje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskom većinom dogovorile su obe strane, Kosovo i Srbija, Briselskim sporazumom iz 2013. godine. Sporazum je ratifikovao kosovski parlament i Kosovo treba da ispuni svoju zakonsku obavezu i sprovede je bez odlaganja. Obe strane trebalo bi da ispune sve svoje međunarodne pravne obaveze i sprovedu nerešene sporazume, kao i da ulože dalje značajne napore kako bi postigli sveobuhvatan pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, što je ključno za njihov evropski put - naveo je Borelj u pisanom odgovoru.

BONUS VIDEO: Vojne vežbe Kine oko Tajvana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Borelj: Kosovo što pre da osnuje ZSO

Izvor: B92, 04.Avg.2022

Evropska unija insistira da Priština mora što pre da osnuje Zajednicu srpskih opština (ZSO), u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2013. godine...Međutim, ona nema mogućnost da natera Kosovo da to uradi, proizlazi iz odgovora šefa diplomatije EU Žozepa Borelja na poslaničko pitanje "šta će uraditi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.