VOJISLAV KOŠTUNICA: SRBIJA JE CILJ

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJISLAV KOŠTUNICA: SRBIJA JE CILJ

BEOGRAD - Predsednik DSS Vojislav Koštunica ocenio je juče da na putu Srbije ka EU postoji nekoliko teških pitanja zbog kojih je potrebna nova nacionalna politika, s realnim ciljevima i novim pristupom u odnosima sa EU.

- Najpre postoji suštinska suprotstavljenost između Ustava Srbije i odluke 22 države EU da priznaju protivzakonitu nezavisnost Kosova. Neposredna posledica ove odluke je da institucije EU deluju kao da je Kosovo stvarno nezavisna država. Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << treba da svoje nacionalne ciljeve prilagodi izmenjenoj situaciji u EU, Evropi i svetu, da insistira na neprestanom dijalogu sa EU, zastupajući uvek svoje državne, nacionalne i ekonomske interese - istakao je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Izvor SE kritikuje stanje na Kosovu

Izvor: B92, 14.Jun.2010, 00:20

Beograd -- Izvestilac komiteta za politička pitanja Saveta Evrope Bjern fon Sidov u najnovijem izveštaju o situaciji na Kosovu ističe veoma loše stanje u vladavini prava... Švedski diplomata navodi i probleme kao što su položaj manjinskih naroda, kršenje ljudskih prava, nezavisnost sudstva, korupcija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.