Uskoro razjašnjenja o Poglavlju 35 sa EU

Izvor: Beta, 21.Jan.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro razjašnjenja o Poglavlju 35 sa EU

BEOGRAD, 21. januara 2015. (Beta) - Ministarka bez portfelja za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da je najavljeni sastanak lidera Srbije i Kosova početkom februara prilika da se razjasne nedoumice u vezi sa otvaranjem prvog poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU.

"Tačno je da postoje nedoumice u vezi sa Poglavljem 35, odnosno za sprovodjenje Briselskog sporazuma, a za koje neke zemlje insistiraju da se prvo otvori. Nadam se da će nastavak dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na visokom političkom nivou biti prilika da se neke nedoumice otklone", rekla je Joksimović u intervjuu za EurAktiv.

Ona je rekla da očekuje da se ove godine otvore poglavlja 23 i 24, i dodala da su na prve verzije akcionih planova stigli pozitivni komentari, kao i da je za Poglavlje 23 poslat finalni nacrt akcionog plana u Brisel, dok će za Poglavlje 24 to biti uskoro učinjeno.

"Naravno, nadamo se i otvaranju Poglavlja 32 - finansijska kontrola, mi smo bili spremni u decembru prošle godine da ga otvorimo. Nije se to desilo, jer se insistiralo na otvaranju političkih poglavlja kao prvih", kazala je ona.

Ona je rekla da bi odluka Srbije da ne uvede sankcije Rusiji mogla da oteža put ka EU, ali da bi takav zahtev Brisela bio nedosledan.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Uskoro razjašnjenje oko poglavlja"

Izvor: B92, 21.Jan.2015

Ministarka Joksimović kaže da će susret predstavnika Prištine i Beograda početkom februara biti prilika da se razjasne neke nedoumice oko otvaranja poglavlja...Ministarka bez portfelja za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da je najavljeni sastanak lidera Srbije i Kosova početkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.