Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 12:55

Uprkos zatvorenim granicama, u Hrvatskoj 5.000 turista iz Srbije

U Hrvatskoj boravi oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz Bosne i Hercegovine, iako je iz epidemioloških razloga zvanično zatvorila svoje granice za državljane te dve zemlje, piše Jutarnji list.

Dnevnik navodi da građani koji uz državljanstvo Srbije ili BiH imaju državljanstvo neke članice EU mogu slobodno kao i do sada da ulaze i borave u Hrvatskoj bez ograničenja, bez obzira na to odakle dolaze.

"Iako u BiH i Srbiji broj zaraženih eksponencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << raste i svakog je dana više od 300 novozaraženih, Hrvatska i dalje delu njihovih državljana omogućava nesmetan ulazak na svoju teritoriju. Takav potez pravda se borbom za što bolju turističku sezonu", piše list.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku u Hrvatskoj je oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz BiH. Reč je o onima koji su se prijavili preko aplikacije eVisitors. Tu nisu evidentirani vikend-turisti koji iz Hercegovine dolaze na jednodnevni boravak na hrvatsku obalu.

U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko pola miliona stranih gostiju. Najviše iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Slovačke.

Za sada nijedna od zemalja iz kojih na Jadran dolazi najviše turista nije stavila Hrvatsku na svoju crvenu pandemijsku listu i propisala da oni koji dolaze iz Hrvatske prvo moraju u karantin, piše Jutarnji list.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.