Ukrajina ne može da pobedi, EU je „zarobljena“ bez plana B – Orban

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2023, 23:42

Ukrajina ne može da pobedi, EU je „zarobljena“ bez plana B – Orban

 
Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju na bojnom polju, niti će zapadne zemlje moći da naprave promenu, a svako ko misli drugačije zavarava sebe, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu za magazin Mandiner.
Na pitanje kada će se najverovatnije okončati ukrajinski sukob, Orban je naveo da „sve više ljudi govori da Ukrajina neće pobediti na bojnom polju“. Premijer je istakao da se slaže sa ovim mišljenjem i da je i sam „to govorio od samog početka“. „Nemojmo se zavaravati da Ukrajinci mogu da pobede u ovom ratu uz našu podršku“, izjavio je Orban. Mađarski premijer veruje da se Evropska unija „našla u zamci“ kada je počela da šalje vojnu pomoć Ukrajini, računajući na uspehe na prvoj liniji fronta, ali nije imala nikakav plan za vanredne situacije u slučaju da to ne uspe. „Nije bilo plana B, jer je postojao samo ovaj plan pobede, koji je propao“, objasnio je premijer. Orban je izjavio da lideri EU i dalje ne žele da priznaju ovu grešku, nastavljajući da snabdevaju Ukrajinu oružjem, a da se kraj sukoba ne nazire.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.