HOTI SE OSILIO, NE OBAZIRE SE NA UPOZORENJA: Otvorićemo ambasadu u Jerusalimu, baš nas briga šta misli EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 18:17

HOTI SE OSILIO, NE OBAZIRE SE NA UPOZORENJA: Otvorićemo ambasadu u Jerusalimu, baš nas briga šta misli EU!

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti je potvrdio da se neće pokolebati zbog odluke o otvaranju kosovske ambasade u Jerusalimu, bez obzira na osude tog poteza iz Evropske unije.

On je rekao da je to obaveza koju je tzv. Kosovo preuzelo i da će nastaviti sa primenom tog dogovora.

- Naša perspektiva je evropska perspektiva. Mi nemamo drugi put - rekao je Hoti.

Međutim, upitan oko toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se ova odluka ne podudara sa spoljnom politikom EU, Hoti je rekao da će tzv. Kosovo "nastaviti sa usklađivanjem politike sa evropskom politikom".

Naime, Evropska unija je danas upozorila da je odluka tzv. Kosova da premesti ambasadu u Jerusaluim, "stvar ozbiljne zabrinutosti i žaljenja".

Ova odluka je jedan od elemenata dogovora o normalizaciji ekonomske saradanje, koje su Srbija i tzv. Kosovo postigli 4. septembra u Vašingtonu. Na ceremoniji potpisivanja je bio prisutan i predsednik Donald Tramp.

Kako su objasnili evropski zvaničnici, upravo pitanje otvaranja ambasada u Jerusalimu je bilo neočekivano i nešto zbog čega su se u Briselu veoma iznenadili.

U Briselu je danas održana treća runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hoti: Otvorićemo ambasadu u Jerusalimu i pored upozorenja EU

Izvor: Blic, 07.Sep.2020

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potvrdio je da se neće pokolebati zbog odluke o otvaranju kosovske ambasade u Jerusalimu, bez obzira na osude tog poteza iz Evropske unije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.