UNHCR poziva članice EU da hitno prime migrante sa  broda u Italiji

Izvor: RTS, 25.Avg.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR poziva članice EU da hitno prime migrante sa broda u Italiji

Visoki komesarijat UN za izbeglice apelovao je na države članice EU da preuzmu odgovornost za 150 migranata koji se nalaze na brodu italijanske obalske straže u luci u Kataniji, na Siciliji.
Mnogi od 150 migranata juče su stupili u štrajk glađu, jer Italija ne dozvoljava da se iskrcaju na Siciliji pre nego što članice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU ne obećaju da će ih primiti.

UNHCR je pozvao članice EU da hitno prime neke od migranata sa tog broda, a vlasti Italije da u međuvremenu omoguće migrantima da napuste brod.
Migranti su spaseni 16. avgusta sa broda koji je tonuo u Sredozemlju. Većina migranata je iz Eritreje.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mateo Salvini pod istragom zbog migranata na brodu

Izvor: RTS, 26.Avg.2018, 11:32

Kancelarija državnog tužioca u Agriđentu na Siciliji objavila je da se vicepremijer Italije Mateo Salvini nalazi pod istragom zbog njegove odluke da zadrži više od 170 migranata na brodu obalske straže, dan nakon što je Salvini dao dozvolu da migranati napuste ovaj brod, javili su italijanski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.